Phalène

Zelma White Curl's Breaking Star N Win

Denna fina Phalènetik heter Zelma och kommer från en kennel i Tibro som heter White Cur´s. Hon är född i juli 2019 och blir vår första avelstik av denna underbara ras. Hon har genomgått ögonlysning och har en godkänd status för patellan.

Zelma är en pigg, glad och busig tjej som älskar att vara ute i skog och mark. Hon följer alltid med oss på jakt när "syrrorna", smålandsstövarna, ska jaga hare och räv. Att bo i husvagn, åka skoter på fjället eller hemma spelar ingen roll bara man får följa med. Hon hänger lika gärna med tonåringarna i huset på promenad eller bus i snön som att ligga hemma i soffan och mysa. 

Tanken var att träna henne i spårning och ställa ut henne för att försöka få lika fina meriter som sina föräldrar men då kom Coronan och satte stopp för allt sånt. Vi tar nya tag när denna pandemi är över.

Zelmas saga

Från början hade vi 2 andra tikar som var reserverade för oss men då de behövde några veckor till innan de var leveransklara så blev ödet, som denna fjäril meddelade, att vi skulle ta uppfödarens reserverade tik. Vi fick göra detta då vi väntat i flera år på rätt tik från denna härliga uppfödare och vi är idag sååå tacksam att just Zelma blev vår.

För snart 25 år sen skaffade vi vår första hund, en underbart vacker Phalenehane Claudus Romanus, Cludde, från en uppfödare i Vännesby. Han var en fantastisk hund som efter över 15 år på jorden blev tvungen att få somna in. Då, 2010, sa jag att när barnen blivit stora ska jag föda upp denna fantastiska ras och nu har vi 2 tonåringar så nu är det dags.

Vår fina Cludde! 

Zelma har en fantastiskt söt egenskap och det är att hon vickar på huvudet när man talar med henne, så sött!

Skapa din hemsida gratis!